Brelil Hajápoló tej Ceramid A2-vel károsodott hajra , Brelil Hajpakolás hajdúsító , Brelil Hajpakolás göndör hajra
Brelil Sampon, Brelil Haircur Hajnövekedést elősegítő sampon, Regeneráló Sampon Kasmírral és Hidrolizált Keratinnal
Belépés

Mi az az 5 HIBA, amit Ön is elkövet minden HAJMOSÁSKOR?

A hajmosásnak viszonylag egyszerű a képlete van: dörzsöl, lemos, és a folyamat ismétlése. De mégis kevesen tudják, hogy a szép haj titka a hajmosás technikájában rejlik. Erről a technikáról akkor is tanulhat még, ha az olyan egyszerű is, mint az egyszeregy.


 

1. hiba a sampon az egyik legfontosabb kelléke a hajmosásnak
Megveheted a boltokban,drogériákban kapható legdrágább,legjobb mindőségű sampont is,de ha nem használod helyesen az nem ér semmit. A fejbőr és a haj alapos átmasszírozása és az öblítés legalább annyira fontos mint maga a sampon. A fejbőrt soha nem szabad körömmel dörzsölni, inkább használd a puha ujjbegyeket. Fontos a masszírozás, mert eközben ledörzsölöd
a fejbőrről a verejték és faggyúmirigyek maradékát valamint a balzsam és a hajformázók maradványait is, így a fejbőröd tiszta és egészséges lesz.

 

2. hiba a házi samponok használata

Nyílván vannak olyan házi samponok, amelyek kifejezetten jó hatással vannak a hajra és a fejbőrre, de nem mindegyik receptről mondható ez el. Azok a készítmények amelyekben például citrom van, irritálhatják a fejbőrt és a hajszálak gyökereit, a mentol és a menta pedig allergiás reakciókat is kiválthat.

 

3. hiba sok hajhoz sok sampon kell

Sokan a megengedettnél jóval több sampont használna amennyire valóban szükség lenne, mert szeretik ha sok hab képződik hajmosás közben a hajunkon. A hab tulajdonképpen ahhoz kell, hogy segítse a sampont dolgozni a hajszálakon és a fejbőrön, de ha túl sok képződik belőle, ha túlzásba esünk akkor viszont megakadályozza hogy a sampon kifejtse a hatását. Hajmosásnál csak a fejbőrre kell igazán figyelni és jól megmosni,ezért a fejről lecsurgó sampon pont elég ahhoz, hogy lemossa a hajszálakról is a szennyeződést, tehát a sok hajhoz ugyanannyi sampon kell, mint kevéshez.

 

4. hiba a különleges adalék anyagok mindig hatásosabbak

Készülnek olyan samponok, amelyek különleges adalék anyagot tartalmaznak. Ilyen például az olívaolaj, argánolaj vagy épp a kaviár. Viszont hogy ezek a termékek valóban különbözzenek az egyszerű samponoktól, min. 1-3 százaléknyi különleges hozzávalót kell tartalmaznia. Ennek viszont az lesz a következménye, hogy a hajad telítődik 4-5 hajmosás után az extra hozzávalókkal, és nem tudja biztosítani utána megfelelő hatást.

A helyzet ugyanaz a 2in1 samponokkal is, főleg ha nap mint nap használod. Ilyenkor a sampon nem tudja azt a feladatot ellátni amire hivatott. Ebben az esetben nem képes arra, hogy lemossa a balzsamot a hajról, mivel egyszerre hatnak.  Érdemes tehát a sűrű hajmosáshoz kizárólag csak sima sampont használni.


5. hiba haj egy idő után hozzászokik a samponhoz és váltani kell

Ha észre vetted, hogy a samponod egyszerűen nem működik jól, akkro az valószínűleg azért van mert a hajad hozzászokott, azonban  akkor sem kell azonnal a kidobnod a flakont. Azonban a  hajad állaga, textúrája, tapintása az évszakokkal, az életmódoddal együtt változik, és ennek nem biztos, hogy köze van ahhoz, hogy mivel mosol hajat.

Előfordulhat, hogy a rossz hajmosási technikád miatt lerakódott egy réteg sampon a fejbőrödre. Tehát érdemes lenne  először az életmódodon, a táplálkozásodon és a hajmosási technikád ellenőrizni, és csak utána leváltani azt a sampont, amelytől felételezhetően megváltozhatott a hajad állaga.



forrás: https://www.life.hu






A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.

Összes termék